Taggad liten häst

2014-01-15 | 20:10:42 | Focus Filur | 1 Kommentarer
Idag började hoppträningen igen, eftersom Karin har varit i Dubai så har Focus fått vila förra veckan så idag var han riktigt taggad på att få skutta och busa över bommarna igen. 

Eftersom det var första träningen efter vinter-pausen så hoppade inte någon på några höjder utan alla höll sig under 70/80 cm och så tränade vi mycket lydnad och att skola dom över låga bommövningar på böjda spår. 

När vi började galoppera var Focus så full av energi att han inte riktigt visste var han skulle ta vägen så det blev mest en massa studs och ett par bocksprång, dessutom låg det en bom på varje lång och kortsida som man skulle galoppera över, Focus samlade ihop sig och liksom studsade fram som om det varit ett hinder på 1,50. När det i själva verket var en bom på marken... När han kommit igång lite mer och sprungit av sig den värsta överskottsenergin blev det lite bättre. Hoppningen gick riktigt bra idag! Även om det som den unga, något osmidiga dressyrhäst han är inte ser så vackert ut så tar han ändå tag i hinderna själv nu, han vill fram och tycker det är roligt att hoppa. Det är just det som är målet också, förhoppningsvis släpper han också ganska snart instinkten att vilja titta på hindret en gång först innan han skuttar över. 

Jag är i alla fall väldigt nöjd med honom och som min tränare Lena sa så ser man verkligen framsteg för varje gång! 




Kommentarer
» Ebba

Åh vilken fin häst! :)

2014-01-17 | 19:02:42
URL: http://northons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback