Dressyrträning- Texas

2013-10-12 | 12:35:25 | Träning-dressyr | 0 Kommentarer
Idag var vi och tränade dressyr hos Catharina. Texas blev vaccinerad innan i veckan och har därför vilat ett par dagar och sen gått lugnt. Därför la vi in mycket skrittpauser idag men körde ändå på rätt bra för övrigt. 

Vi red fram en stund och jobbade honom så att han tog jämnt stöd, sen red vi öppnor en stund. Övningen bestod av öppna lägst långsidan, hålla kvar öppnan och vända upp på medellinjen, byta varv och rida förvänd öppna längst andra långsidan. Öppnorna börjar lossna och gå riktigt bra nu! Det är bara slutorna som vi ska få ordentlig kläm på också. 

Efter det satte sig Catharina på domarplatsen och så red jag igenom Lätt A:P1 som jag ska rida nästa helg. Det gick helt okej, öppnorna blev riktigt bra men slutorna satte vi inte riktigt och första travökningen blev lite springig och han vilade inte tillräckligt på steget. Galoppen var bättre, serpentinerna var inga problem. Däremot fick jag inte ihop honom tillräckligt i de enkla bytena. Men allt som gick mindre bra red vi igenom efteråt och då gick det bättre. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback