Studsträning- Focus

2013-12-26 | 14:12:52 | Focus Filur | 0 Kommentarer
Eftersom det är vinter paus med hoppträningen nu så var det ett par veckor sen jag hoppade Focus sist, men idag var jag där och red honom igen, vi höll oss dock hemma på banan. 

De få gånger Focus har hoppat hinder på linjer/studs så har det blivit lite att han velat backa av och så har han försökt slingra sig. Så idag tänkte jag passa på att träna på det. 

Vi började lätt med vanlig cavaletti i trav, höjde sedan upp bommarna innan vi satte upp ett räcke och ett kryss med ett galoppsprång mellan och tog det i galopp. Allt gick jättebra utom de upphöjda travbommarna, där kom han på att det var lättare om man tog det i galopp och hoppade två bommar i ett språng, i stället för att lyfta på benen och gå samlat i tråkig trav... Men egentligen gjorde det inte så mycket, huvudsaken är att han vill framåt och tar tag i det själv, och det gjorde han. Galoppstudset gick allra bäst, han tog verkligen tag i det även när det blev lite höjd, visserligen var han lite lång och det gick lite fort, men det gör inte så mycket nu i början innan han har hittat styrkan och balansen. 












Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback