Utvärdering av tävlingsplatsen

2013-08-04 | 22:00:00 | Stil-SM | 1 Kommentarer
Fälttävlans SM 2013 Hofors Risällskap 
 
Dressyren
 
Framridning: Bra med plats.
 
Tävlingsbana: Bra men eftersom det inte var någon information om att det gick på stor bana så att jag fick öva in programmet när jag redan hade börjat rida fram så blev det inget positivt intryck. Tyvärr.
 
Underlag: Bra på båda banorna.
 
Domare: Eftersom det var så stor skillnad på procenten mellan domarna på alla ekipage så blev man lite fundersam, vem bedömde rätt..?
 
Hoppningen
 
Framridning: Framridning och framhoppning var på samma bana. Tyvärr var det väldigt rörigt, alldeles för många inne samtidigt. 
 
Tävlingsbana: Tråkig. Både svårighet och utseende som skulle passat på en pay and jump. Slitna hinder, ingen dekoration, inga pampiga sponsorhinder eller något. Känns tråkigt, när det är SM borde man satsa lite mer på att göra det fint. 
 
Underlag: Samma som på dressyren så bra. 
 
Hinder: Slitna och tråkiga utan dekoration. Att åtminstone måla hinderna så att det ser prydligt ut inför en så stor tävling känns ganska självklart...
 
Bana: Som på en helt vanlig regional fälttävlan, inga riktigt svåra tekniska vägar. 
 
Terrängen
 
Framridning: Stor och bra. Hade dock önskat lite fler riktiga terränghinder att hoppa fram på. Fanns bara ett som var högre än 70/80 cm. 
 
Bansträckning: Ganska lång bana. Inte några riktigt svåra tekniska vägar men ändå mycket svängar. 
 
Hinder: En positiv överraskning! Väldigt fina och kreativa. 
 
Underlag: Riktigt dåligt. Hårt och knöligt. Och på flera ställen där man red mot hinderna var det stora gropar i marken! Sen måste jag nämna ena vattengraven. Som tur var blev jag varnad för den innan jag startade. Det var som att hoppa rakt ner i ett träsk! Flera hästar gick omkull där. 
 
Allmänt intryck
 
Funktionärer: De gjorde naturligtvis ett jättebra jobb. Problemet var att ingen visste något om någonting. Och så var det flera som var rent ut sagt otrevliga och snäste oförskämt till en om man frågade något. 
 
Cafeteria: Vet inte riktigt, vi köpte bara dricka och godis. Det enda jag kan säga är att de som sålde tittade på oss som om vi kom från en annan planet när vi öppnade munnen. Antar att skånska är lite exotiskt där uppe. ;)
 
Stallplatts: Texas var inte uppstallad på tävlingsplatsen men där han stod var väldigt bra! Ulrica som hade stallet var jättetrevlig. Fin box och luftigt mysigt stall. Hagen var stor kantad med träd som gav skugga och Texas kunde se hästarna i andra hagen så han hade sällskap hela tiden. 
 

Kommentarer
» Frida & Sofia

Jodå, 15 av 23 är bra, att bara vara där är en höjdpunkt, och du ska vara nöjd som jag faktiskt tror du är! :D

Lag SM är så himla kul, var oxå med fast 2010 ett allianslag, hur kul som helst, sådan underbar stämning!
Har varit med i Dagstorp sedan 2011, <3

ja att rida i 30 grader är erkligen inte nån höjdare, gjort det dem två senaste tävlingarna...värmeslag typ..<3

2013-08-04 | 22:22:38
URL: http://ccriders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback