Point two air jacket

2013-07-20 | 17:46:33 | Utrustning | 2 Kommentarer

Point two air jacket är den väst som jag har över den vanliga säkerhetsvästen i terrängen. Den väger nästan ingenting så det känns knappt att du har den på dig. Den är dessutom väldigt smidig att ta av och på, den sitter löst och knäpps fram med trepunktsspännen.

På hästens sadel sätter man ett fäste (bild 2) där man hakar i västen när du rider. I västen sitter en utbytbar patron där vajern du fäster i sadeln sitter fast. Vilket gör att den utlöser när du trillar av hästen. Västen fylls med luft på 0.1 sekund! Efter en viss tid går luften sedan ur automatiskt. Den skyddar dessutom mer än en vanlig väst, text från backontrack.com: "Point Two Pro-Air Jacket" ger inte bara ett skydd för ryggen och bröstet, utan skyddar även nacken från s.k. whiplash-skador. När den löser ut ger den också ett effektivt stöd för ryggraden.

Superbra är den, även om jag själv inte har trillat av med den så har jag hört om andra som har gjort det som tack vare västen klarar sig från allvarliga skador vid otäcka omkullridningar osv. Dessutom finns den i massor av färger så att man kan matcha resten av sin utrustning!

Bilder från: http://www.skovderidsport.se/point-two-air-jacket.html


Kommentarer
» Madde Andersson

verkar superbra! Men hur lång är den där remmen? Det finns väl ingen risk att den skulle lösas ut om man inte verkligen åker i backen?? För då skulle min bakskygga häst aldrig våga ha upp mig på ryggen igen ;)

2013-07-26 | 21:09:24
URL: http://ricos.blogg.se
» Rebecka Fredriksson

Vad kul att du också har en sån! Aldrig träffat någon med en likadan väst :) Jag skrev lite om den eftersom folk verkar ha fått fel uppfattning om den... http://rebeckabinkle.blogg.se/2013/july/airbag-2.html

2013-07-28 | 23:46:38
URL: http://rebeckabinkle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback