Ny häst att rida!

2013-09-22 | 13:11:36 | Träning | 3 Kommentarer
Idag har jag varit och ridit vår grannes unghäst. Hon behöver hjälp att hoppa in honom då hon själv inte tycker att hon kan eller vågar. Så framöver kommer jag att hoppa honom på helgerna. Det ska bli roligt, jag tycker om att rida olika och nya hästar. Även om det inte är några superstjärnor så lär man sig mycket på det.
 
Vi tog det lugnt idag och hoppade bara små hinder och gick över lite bommar. Han tyckte det var roligt och tog tag i hindret men sammtidigt var han lite osäker och hade lite svårt att hålla koll på alla fyra benen över hindret. Vi började lätt med ett litet kryss, första gången hoppade han fint men sen lyfte han knappt på benen utan sprang snarare över det. Så vi provade att lägga upp det som ett räcke, fortfarande väldigt lågt. Då hoppade han bättre, men andra gången vi kom på det så hade han inte riktigt koll på benen och brakade nästan igenom hindret ;). Vi höjde upp det lite till och avslutade med att bygga upp en liten oxer som han fick skutta på ett par gånger. 
 
 
  Över lag så gick det riktigt bra och det verkade som om han tyckte det var rolgt också! 
 

Kommentarer
» Malin Ottenbäck

Gud vad roligt! Du får knäppa kort på han och visa oss ;)

2013-09-22 | 16:39:11
URL: http://malinottenback.blogg.se
» Irma

Hej ny blogg har jag kika gärna in! :)

2013-09-22 | 21:37:46
URL: http://irmarider.horseworld.se
» Kajza

Jag jobbar också på "inhoppning av unghäst" med Lasse, och han är också dålig på att "lyfta på benen" och hoppa om det inte är lite höjd på hindrena. Första gången så travade han över 50cm hinder och rev dem med knäna, men sen när vi höjde till 60 hoppade han ganska bra. Det är så kul när dom förstår och gillar det, och det är nästan roligast att se resultat några månader efter, då dom kommit en bit i utvecklingen. <3

2013-09-23 | 10:38:45
URL: http://kajza.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback