Bra saker i fel händer blir inte bra!

2013-10-13 | 17:30:41 | Utrustning | 0 Kommentarer
Ofta ser man ny utrustning som exempelvis bett som är framtaget för att minimera ryttarens hjälper och vara skonsamt mot hästen. Tyvärr får mycket av denna utrustning motsatt effekt när de kommer i fel händer.
 
Vi tar som exempel detta Pee Wee bettStorsäljare i USA och Australien. Skonsamt för hästens mun. Ett anatomiskt bett som tar minimalt med plats och ligger stilla i hästens mun. Bettet ger dig som ryttare maximal kontroll med minimal inverkan
Vi kan ju börja med att titta på hur bettet ser ut. Stången är extremt tunn vilket visserligen innebär -precis som produktbeskrivningen antyder- att bettet tar väldigt lite plats i hästens mun. Men man kan ju också se det som följande. Effekten av ett drag i tygeln blir betydligt större med ett sådant tunnt bett jämfört med ett normaltjockt, vilket jag främst ser som något negativt. Bettet är förmodligen framtaget för att erfarna och riktigt duktiga ryttare ska kunna ha "maximal kontroll med minimal inverkan". Men vad händer när detta bett köps av en amatörryttare som sätter det på sin heta lilla ponny och sen sliter ovh drar i tyglarna precis som vanligt... Jo bettet får precis motsatt effekt än vad som var tänkt. I stället för att vara skonsamt och anatomist blir det rena tortyrverktyget för hästens mun. Just detta bett finns att köpa hos bland annat Hööks, alltså är det inte alls svårt att få tag på och hamnar lätt i fel händer och orsakar mer skada än nytta.
 
Så vart vill jag komma med detta inlägg?! Jo det jag vill få fram är att det börjar gå för långt med all specialdesignad utrustning som ska vara sååå bra men blir sååå fel när den används fel av fel sorts människor än vad produkten kanske var tänkt för. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback