Gästbloggning - Ellen

2013-03-21 | 16:36:37 | Åsikter | 1 Kommentarer

Vill tacka så mycket för att jag vann tävlingen om att få gästblogga på Elsas blogg! Nu när jag har chansen så ska jag ta upp ett ämne som berör oss alla; Elaka kommentarer.

 

 

Blir så sjukt trött. 

 

En i min närhet fick en "elak" kommentar. Så sjukt onödig. Ändå var den inslängd där. Bara för att. 

 

Har inte detta nått fram nu? Hur mycket har inte storbloggare skrivit om elaka kommentarer och hur tydligt har inte budskapet kommit fram att de som skickar elaka kommentarer är de som ligger långt ner själva. Det måste bara vara de som är knäppa helt enkelt som inte fattat detta ännu. 

 

En elak kommentar. Så sjukt onödig. Fruktansvärt onödig. Vad vinner man på att skicka iväg en sådan? Blir man större själv? För det måste ju vara den tanken dessa skitstövlar har när de publicerar sin lilla åsikt på det ofattbart öppna nätet. Men för mig är det i alla fall glasklart att den som postar detta kommit sjukt kort på sin egen lilla utveckling i livet. Jag lovar, det syns igenom, i alla fall för de som lever i 2013 och har hängt med. För när jag ser att en person skickat iväg denna, ojoj, shit så lågt den sjunker i mina ögon. Syftet att höja sig själv har gjort en U-sväng och är påväg åt HELT fel håll. Just saying. 

 

Så, vad har hänt efter skickandet av dessa onödiga ord. Personen har bevisat hur lågt den ligger. Mer? Jo, där finns det någon som ser kommentaren när den loggar in på sin blogg. Den blir ledsen. Så är det bara. Även de starkaste, ingen blir glad av att se det. De starka har lärt sig att tänka på att denna person är sjukt efterbliven, men det betyder inte att man kan slänga iväg en massa skit på den för det. Jo men för den ska ju tydligen vara stark. Så, där sitter det någon där ute som har blivit ledsen. Man har fått några taskiga ord slängt på ett så pass stort jobb som man gör när man har en blogg. Man skriver inlägg man tror läsarna ska gilla. Men vad får man, jo; "tack för det du, här har du lite som kan få dig att må dåligt en stund". 

 

Om man nu har sjunkit så lågt att man tycker det känns bra att slänga skit på andra, kanske känner att man behöver göra det. Vet du vad, bara för att du verkar må så dåligt så tycker inte jag att du ska dra ner någon annan till samma nivå som du. Res dig själv ur gropen där du mår dåligt, vilket endast är ditt ansvar och bara du som kan göra det. Sedan så kan du faktiskt må lite bra under det ända liv du har fått här på jorden. Må bra tillsammans med andra som du inte sett till att dra ner till samma dåliga självkänsla. För om man som människa skickar runt massa hat till andra människor (som man inte ens träffat och egentligen inte har en aning om vad man kritiserar) så att fler människor på jorden mår dåligt; Vad har DU gjort i denna världen? Jo, du har fått världen till en plats med lite mer hat och ledsamhet. Varsågod, sug på den karamellen du. 

 

 

 

 

Den här kommentaren som fick mig att tända till, den var ingen större grej egentligen. Men nu är jag trött på att vissa människor inte verkar ha fattat utvecklingen i samhället. Det handlar inte bara om att inte posta elaka kommentarer på internet, utan hur vi är mot våra medmänniskor på alla sätt och vis. Men på internet kan det ske så enkelt. Man kan skriva att man heter: Anonym (för då kan ju ingen kritisera tillbaks, right?), postar det elaka och sedan kan man lämna datorn och inte ens behöva tänka på det igen, även om den poppar upp hos någon annan.

 

Kom ihåg att man faktiskt inte har en aning om hur det egentligen ligger till om man inte gått i personens skor själv. Man har ju faktiskt ofta aldrig ens sett personen utanför sin dataskärm på sitt lilla rum. Man vet inte om man ens skulle ha någonting att kritisera. Sedan, fine, personen kanske gjorde något "fel". Men är det inte helt underbart att denna person bjuder på det öppet, för att visa att alla gör fel. Ingen är perfekt, och hur kul är det om man ska låtsas det och tar bort den uppladdade bilden på sig själv om den inte var felfri. Ska anonyma personer kasta skit så fort det finns något att kritisera så är det inte så konstigt att man kanske väljer att inte publicera det, där det finns mänskliga bevis. Är det inte jättehärligt om någon bjuder på sig själv, visar alla sidor. Visar att; Det här är jag, från alla vinklar. Ska du kritisera någon annan, ta en titt på vad du själv gör. Du kanske inte får någon skit eftersom du håller inne på alla mindre lyckade resultat. Men hur kul är det att hoppsa runt och låtsas. "Jodå, jag är visst little miss perfect" (vilket du uppenbarligen inte är om du tydligt visar hur lågt ner du ligger som skickar iväg elaka kommentarer). 

 

När man blir medlem på en hemsida så brukar man ju behöva kryssa i att man har accepterat villkoren. Alla som använder sig med sociala medier på internet får ta sitt ansvar. Så är det. Annars har man inte här att göra.  

 

Mår man dåligt så finns det inget som stoppar en att rycka upp sig. Men det kommer bli väldigt svårt att finna glädje i sig om man förstärker det negativa, vilket man gör något enormt när man sprider detta vidare till andra.

 

Sedan finns det de som sänder iväg en snäll kommentar. Bara en sjukt gullig kommentar. Personen måste inte, de bara gör det. När man får den så blir man alldeles varm och på riktigt, jätteglad. STOR eloge till dessa personer.

Tummen upp. Jag niger och bockar. Ni bidrar till en trevligare värld för oss alla. Och hur är inte känslan av att man har gjort en annan människa glad och lycklig. Genom något så enkelt. Rätt häftigt va? Ska inte vi alla ta och börja göra såhär? Jag lovar, det kommer tillbaks till oss själva. 

 

 Ingen tolerans på elaka kommentarer. Det är allas uppgift att finna lycka själv - se inte till att dra ner alla andra. Ingen tolerans. Vi sätter ner foten. Stopp och belägg. Vi har alla vårat eget ansvar. Ta det. 

 

Kram Ellen! ( kidmans.blogg.se ) 


Kommentarer
» Stina

JÄTTEBRA SKRIVET, ELLEN! HÅLLER FULLKOMLIGT MED!

2013-03-22 | 11:14:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback