Upsatt hår- inte bara en fråga om stil

2013-06-22 | 16:03:31 | Allmänt | 1 Kommentarer

De allra flesta rider med håret uppsatt på något sätt. Själv rider jag gärna med håret i en knut. Och på dressyrtävling och i terrängen har jag det alltid i en knut.

På dressyrtävling ser man sällan att någon har håret i en hästsvans eller fläta. Det beror inte bara på att det är snyggare med knut, utan också för att en hästsvans eller fläta som hoppar på ryggen när man rider ger ett slarvigt intryck och dessutom kan det störa domaren. Men det finns fler orsaker till varför man bör ha håret ordentligt uppsatt. I fälttävlan står det som en regel i TR att ryttaren i terrängen ska ha håret uppsatt i knut eller fläta (hästsvans räknas som utsläppt). Just för säkerheten. Om håret hänger löst kan det flyga fram i ansiktet och störa ryttaren. Men det finns också de som har trillat av där hästen har trampat på håret och dragit av väldigt mycket hår.

Så att ha håret uppsatt är inte bara en fråga om stil, det handlar också om säkerhet!


Kommentarer
» Madde Andersson

Det där visste jag faktiskt inte :) Kul att lära sig ngt nytt :D

Nu kan man anmäla sig till nästa veckas "Veckans Hästblogg"! Lika enkelt som vanligt att anmäla sig :) http://ricos.blogg.se/2013/june/veckans-hastblogg-omgang-2.html

Mvh Madde Andersson - http://ricos.blogg.se/

2013-06-23 | 23:21:49
URL: http://ricos.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback