Terrängträning

2013-08-15 | 20:40:52 | Träning-terräng | 0 Kommentarer

Terrängträningen idag gick verkligen superbra! Han var som vanligt lite seg och svårstartad i början när vi hoppade fram första rundan. När det är så små hinder går han precis som om han tänker ”Tråååkigt, varför ska vi hoppa de här det är ju inte lönt, kan vi inte skritta i stället?!”.  Men sen när hindren blev lite större så kom han igång! 

Vi tränade på flera saker och övningar som är precis det Texas behöver, och jag också för den delen.  En övning var speciellt bra. Vi kom först på en trakehner (Upphöjd stock med grav), red sen en båge tillbaka, runt och upp på en kulle och hoppa stock, ner och högersväng och hoppa häck. Mycket bågar är bra för Texas då han lätt vill falla ut på ytter så i sådana övningar är det viktigt att ha hästen med sig och svänga med ytterskänkeln och knappt någon innerhand alls. Sen hoppade vi en linje ner i vatten också. Stock i nerförsbacke ner i vatten, litet hus i vatten och stock med räcke upp. Texas tycker inte om att springa i vatten, han vill inte att det stänker upp på magen så han försöker alltid bryta av till trav och blir därför lätt lång vilket kan göra det svårt att hoppa i vatten. Så det var bra att få träna lite mer på det.

Sen hoppade vi så klart massa annat också men ska jag förklara allt så kommer det ta hela dagen! Ni får titta på bilderna i stället. ;)

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback